Ontdek de haven van Rotterdam die onlosmakelijk verbonden is met de stad. Een havenstad die verrast, verwondert en fascineert en die bruist van de energie. Een van de kansen om stad en haven te ontdekken is tijdens de Wereldhavendagen. Wereldhavendagen is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootse festivals in de havenstad: niet zo gek dus, dat het evenement een plek in de top 10 bemachtigd heeft als beste Rotterdamse festival aller tijden. Met de bijzondere schepen, spectaculaire excursies en wonderlijke demonstraties waren de Wereldhavendagen 2018 een groot succes. In totaal hebben maar liefst 380.000 bezoekers deelgenomen aan het jaarlijkse driedaagse festival. Portvloggers van havenbedrijf Rotterdam Marieke, Im en Steven gaan ook op ontdekkingsreis. Ontdek je mee?

Wereldhavendagen 2018 dag 1:

Portvloggers Marieke, Im en Steven interviewen Rotterdamse straatvoetbalpionier Soufiane Touzani en horen wat hij bijzonder vindt aan de Wereldhavendagen. Ook laat Marieke de stand van het Havenbedrijf zien en vertelt Rolf Schreuder, CEO van Shoreline Productions,  over zijn bijzondere ecoverantwoorde tweemaster. Steven vaart in de enige commerciële  Skyshark van Europa.

Wereldhavendagen 2018 dag 2:

Op dag twee maken de portvloggers voor het eerst kennis met de speurhonden van de Douane, ervaren ze de kracht van Megawindforce en krijgen ze een snelcursus zeilen. Ook bewonderen ze de stad van grote hoogte in het reuzenrad op de Wilhelminapier.

Wereldhavendagen 2018 dag 3:

Dag drie van de Wereldhavendagen begint ook op grote hoogte, namelijk op het 110 meter hoge hefschip de Svanen van Oord. Ook zien de portvloggers de serieuzere kant van de haven: ze worden gegijzeld voor een marine-oefening.
Al zin gekregen in de volgende editie? Wereldhavendagen 2019 vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Even genieten met een terugblik? Dan kan natuurlijk ook!

Havenbedrijf Rotterdam

Gebruikt in deze showcase.

Mijn selectie