BlueCity zet in tijden van social distancing, Rotterdam op de kaart als place to be voor innovatie en duurzaam ondernemerschap. Het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, waarin BlueCity gevestigd is, lanceert een online rondleiding die het mogelijk maakt om van heinde en verre een kijkje achter de schermen te nemen in de 12.000 m2 tellende circulaire voorbeeldstad aan de Maas.

De online rondleiding is in het leven geroepen om ook in het anderhalve meter tijdperk organisaties en studenten kennis te kunnen laten maken met de circulaire economie. Doordat de rondleiding voorzien is van Engelse ondertiteling, kunnen mensen van over de hele wereld komen kijken hoe Rotterdamse ondernemers hier invulling geven aan de circulaire economie.

 

In de rondleiding worden bezoekers op toegankelijke wijze meegenomen in dit alternatieve economische systeem én door het iconische pand. De locatie zorgt voor een unieke achtergrond (letterlijk en figuurlijk) en de verbouwing van zwembad tot innovatieve broedplaats is een schoolvoorbeeld voor circulair denken en doen.

Met eerlijke, open verhalen en concrete voorbeelden over wat wel werkt en wat niet, krijgen organisaties en studenten de kans om zichzelf volledig onder te dompelen in duurzaam ondernemerschap. Daarbij wordt er verder gekeken dan het veel voorkomende verhaal over hergebruik. Denk bijvoorbeeld ook aan het ontwikkelen van nieuwe biobased materialen. Zoals ontwerpers en ondernemers uit het BlueCity Lab laten zien met hun futureproof materialen ontwikkelt uit zeewier, schimmels en bacteriën.

 

Daarnaast biedt de nieuwe rondleiding ook de kans aan bezoekers om de werkplaatsen en kantoren van ondernemers in het pand te bezoeken. Van algenkwekers tot bierbrouwers, en van ontwerpers tot adviseurs: stuk voor stuk zijn het pioniers op het gebied van duurzaamheid. Zo delen o.a. bierbrouwerij Vet & Lazy, ontwerpbureau BlueBlocks en architectenbureau Superuse hun verhaal – van product tot business case.

BlueCity

BlueCity: een internationaal icoon voor circulaire economie, een nationaal platform voor innovatieve ondernemers

Meer van/over deze partner
Mijn selectie