De 20-jarige Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado is op 11 februari uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. In 2018 reed Ceylin een goed seizoen, waardoor ze werd genomineerd voor 'talent van het jaar Rotterdam-Rijnmond'. Ze werd bij de beloften Europees kampioen en won de zilveren medaille op het WK veldrijden.  

Rauw net als Rotterdam

Veldrijden is een rauwe sport, de renners fietsen door modder, zand, sneeuw, in het bos, door een weiland, op het strand. Ze moeten over balkjes springen, bruggen beklimmen, traplopen en uiteraard fietsen. Niet voor niets is het motto van veldrijders: No mud, no glory! Want vies worden hoort er nu eenmaal bij. Ceylin heeft haar roots liggen in de Dominicaanse Republiek, maar haar talent en passie voor het veldrijden zijn typisch Rotterdams. Begrippen zoals werelds, grensverleggend en rauw zijn voor beide toepasselijk. En wat dacht je van de gelijkenis tussen het gedachtengoed van Rotterdam Make It Happen en haar eigen woorden over veldrijden. Het Rotterdam Make It Happen gedachtengoed: “Rotterdam verrast iedere keer, een stad om te ervaren, ontdekken en om van te genieten. Een stad die iedere dag anders is en die steeds weer weet te verrassen. Een dynamische stad die je steeds opnieuw ontdekt.“ Ceylin del Carmen Alvarado: “Veldrijden is altijd anders. Het weer, de verschillende wegen, het zand, modder, snel of langzaam. Het is heel zwaar, maar daardoor ontstaat er een te gekke sfeer. En dat maakt het zo speciaal!” In de toekomst wil ze van haar hobby haar beroep gaan maken. Voor het komende seizoen heeft ze maar één doel. Wereldkampioen worden en vechten voor de trui, opgeven is geen optie.  Ze gaat een mooie toekomst tegemoet met vele mogelijkheden en nog vele prijzen! Benieuwd naar haar ambities? Bekijk dan eens onderstaand interview met RTV Rijnmond.

Sport Awards Rotterdam-Rijnmond

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportcoach. Ook is er een award voor het  ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers. De Awards worden georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie hebben verricht. Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag. Benieuwd naar de andere gelukkige winnaars? Bekijk dan de volgende link.
logo rotterdam topsport

Rotterdam Topsport

Mijn selectie