Daar waar je het niet verwacht leven dieren en mensen in harmonie: Port of Rotterdam en Port of Moerdijk. Dit is het thema van de film Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0. In de documentaire zien we dat de tegenpolen naast elkaar bestaan en floreren. Ontdek hoe flora, fauna en industrie in Rotterdam een veilige thuishaven vinden. Want in Rotterdam wonen, wie wil dat nou niet?

De documentaire laat je door de ogen van de dieren naar het haven kijken. De natuur is namelijk bijzonder vindingrijk. Zoogdieren, vogels en vissen maken zich het gebied eigen door op creatieve wijze broedplaatsen te maken. Neem als voorbeeld de torenvalken die hun nest hebben gemaakt tussen de containers.

Ook huist de haven een grote zeehondenpopulatie. Daar waar mensen niet komen hebben ongeveer 2.500 zeehonden hun plekje gevonden. Zij zijn het ideale visitekaartje voor schepen die van ver onze stad binnenvaren.

De documentaire film slaagt erin het scherpe contrast en dynamiek tussen natuur en industrie perfect te vangen. Makers EMS FILMS en Veldkijker, verwachten dat de première in het najaar van 2021 zal plaatsvinden. Houd Rotterdam Make It Happen in de gaten voor meer informatie.

Havenbedrijf Rotterdam

Mijn selectie